Wat Doet Massage Nu Precies Voor Je Gezondheid?

Published Jan 15, 21
6 min read

Ontspanning In De Massage: De Uitgangspunten

zichtbaar was in dit onderzoek naar massage bij vrouwen met borstkanker (gepubliceerd in het gezaghebbende International Journal of Neuroscience, april 2005). Er is nog een ander effect op je hormoonspiegel: bij ontspanningsmassage komt in je hersenen o. a - triggerpoint massage maastricht. endorfine vrij. Dat is hetzelfde hormoon dat onder andere door je lijf spoelt wanneer je verliefd bent en je dat geluksgevoel geeft.

Echter voor een speciefieke behandeling kan je vaak beter eerst via de huisarts naar een manueel therapeut . Er zijn duidelijke aanwijzingen dat massage depressiviteit, angsten en bezorgdheid kan verminderen - triggerpoint massage maastricht. Proefpersonen in een onderzoek naar massage bij lage rugpijn (International Journal of Neuroscience, 2001) hadden langere tijd minder last van depressiviteit en angst/bezorgdheid.

Massage Sportmassage Ontspanningsmassage ShiatsuOntspanning In De Massage: De Uitgangspunten

Massage kan pijn verlichten. triggerpoint massage maastricht. Dit merk ik bij mijn clienten, maar het blijkt ook uit diverse onderzoeken, zoals het hiervoor genoemde onderzoek naar massage bij lage rugpijn. Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat massage gunstig werkt op de bloedsuikerspiegel. Goed nieuws voor diabetici, maar nader onderzoek is nog nodig naar goede behandelmethoden - wat is een ontspanningsmassage.

Wat Is Een Ontspanningsmassage?Ontspanningsmassage Of Toch Een Klachtgerichte Massage

Zelfs bij ernstig zieke patiënten bleek dit merkbaar, getuige bijvoorbeeld dit onderzoek. Massage is goed voor je spijsvertering. Die is immers nogal gevoelig voor spanningen. Heb je last van verstopping of winderigheid dan kan regelmatige massage je goed doen. Massage kan je mentaal alerter maken. Dat is een van de redenen waarom thuis- en flexwerkers kiezen voor massage aan huis of op locatie.

Zoek op Treatwell naar Ontspanningsmassage bij jou in de buurtZoek op TreatwellEen ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt.

Ontspanningsmassage - Fijn

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand ook een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom.

Met een massage creëer je rust in je hoofd en lichaam en zorg je ervoor dat stress geen kans maakt (triggerpoint massage maastricht). Bij het korte intakegesprek bespreek je samen met de masseur of massagetherapeut hoe de invulling van je behandeling eruit gaat zien. In de behandelruimte krijg je de privacy om je uit te kleden.

Afhankelijk van je gekozen massage worden er heerlijke etherische oliën gebruikt met voedende en activerende werkstoffen voor de huid. Een ontspanningsmassage kun je vaak al boeken vanaf 30 minuten, maar ook 60, 90 of zelfs 120 minuten behoren tot de opties - voor als je echt toe bent aan een verwenmoment! Geniet van rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn.

Denk hierbij aan een rug-, schouder en nekmassage of voetmassage. Je kunt dus specifiek kiezen welke zone van het lichaam de volledige aandacht krijgt. Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen.

Je lichaam wordt door middel van verschillende massagetechnieken gemasseerd. Hot stone massage: je lichaam wordt hierbij gemasseerd met gepolijste en verwarmde basaltstenen. Door de warmte van de stenen, worden je spieren extra gestimuleerd. Deep tissue massage of sportmassage: houd jij wel van een stevige massage? Dan is dit de massage die je zoekt.

Sport- En Ontspanningsmassage : Fysiotherapie

Kruidenstempelmassage: voor een detox van het lichaam! Bij een stempelmassage worden speciaal geselecteerde en heilzame kruiden gebundeld in linnen zakjes. Deze worden verwarmd en gebruikt om je mee te masseren. triggerpoint massage maastricht. Shiatsu massage: met behulp van de duimen en vingers wordt er stevige druk uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam, zodat je lichamelijk evenwicht wordt hersteld.

Stoelmassage: heb je weinig tijd? In 20 minuten behandelt de masseur je rug, schouders, armen en nek door druk uit te oefenen op de drukpunten in je lichaam. Je zit hierbij op een comfortabele en ergonomische massagestoel en je kunt je kleding aanhouden. Terwijl jij geniet van je massage lig je er misschien rustig en ontspannen bij, maar intern gebeurt er veel met je lichaam. triggerpoint massage maastricht.

De huid en pezen worden met een massage flexibel en door de zenuwprikkeling zullen de bloedvaten verwijden, waardoor je doorbloeding wordt gestimuleerd. Het lichaam is zo beter in staat om gifstoffen af te voeren - triggerpoint massage maastricht. Een betere doorbloeding betekent ook dat er meer aanvoer van zuurstof plaatsvindt. Door de warmte en aanraking komen er in het lichaam gelukshormonen vrij, waardoor je je letterlijk beter gaat voelen.

Gelukkig kun je met een ontspanningsmassage even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en worden je lichaam en geest weer helemaal in balans gebracht. Heb je geen klachten? Dan is het nemen van een ontspanningsmassage natuurlijk ook heel fijn. Bovendien werkt een massage ook preventief bij klachten, dus all the more reasons om een massage te nemen! .

Massage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand.

Wat Doet Massage Nu Precies Voor Je Gezondheid?

Ontspanningsmassage, Iets Voor Jou?Ontspanningsmassage - Massages - Marcella Masseert

Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen - triggerpoint massage maastricht. Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam, oftewel: je voelt beter.

Al met al kun je zeggen dat een goede massage een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast. Vermindert stress Stimuleert het geluksgevoel Verhoogt je weerstand Vermindert lichamelijke klachten Verbetert de balans tussen lichaam en geest Geeft energie! .

Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam. Het verzorgt de vochthuishouding in ons lichaam. Manuele lymfedrainage is een zachte massagetechniek die gericht is op verhoging van de transportcapaciteit van deze vochthuishouding. Als er blokkades in het lymfestelsel zijn door bv. operaties, trauma’s e. d. kan door gebruik te maken van bepaalde handgrepen het vocht ook verplaatst worden naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog wél intact is zodat het daar vandaan alsnog in de circulatie kan worden opgenomen.

Deze lymfeknopen worden ook wel klieren genoemd. De lymfeklieren zijn een soort zuiveringssysteem die ervoor zorgen dat afvalstoffen uit het lymfevocht worden gefilterd. De afvalstoffen komen in de bloedbaan terecht doordat het lymfestelsel en de bloedbaan met elkaar in contact staan - triggerpoint massage maastricht. Via de bloedbaan worden de afvalstoffen uitgescheiden door het lichaam.De lymfeklieren bevatten nl. Top shiatsu massage Bij U In Maastricht. witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem van het lichaam. Bij verstoringen in de normale lymfecirculatie zoals die zich kunnen voordoen na operaties, bijvoorbeeld bij het optreden van lymfoedeem na het verwijderen van lymfeklieren. Maar ook na ongevallen zoals kneuzingen, verstuikingen, spierletsels kan lymfedrainage bijdragen aan versneld herstel.

Navigation

Home

Latest Posts

Trilplaat Online Kopen Of Afhalen

Published Jun 08, 22
6 min read

Detox Smoothie Afvallen

Published May 25, 22
6 min read

Online Trilplaten Kopen

Published May 25, 22
7 min read